top of page
Voor kinderen

Vrijwilliger Lo

"Ik zou 100% aanraden om ook vrijwilliger te worden bij HVI!".

Voor kinderen

Gratis lid worden van een hockeyvereniging?

Stichting Hockey Voor Iedereen biedt veel (gratis) mogelijkheden voor kinderen. Zo kunnen kinderen op hun basisschool een aantal gratis hockeylessen krijgen, zowel tijdens de gymles als buiten schooltijd. Deze clinics zijn gratis en het materiaal wordt verzorgd door de stichting. De aanmelding verloopt via de school en het is wel belangrijk om gymkleren te dragen. De dagen en tijden staan altijd vermeld op onze website. Check hiervoor de agenda op de homepagina.

 

Daarnaast is het mogelijk om als kind een aantal gratis proeftrainingen op een hockeyclub te volgen. Via onze e-mailadres, hockeyvooriedereen@gmail.com, kan het kind zich aanmelden. De dagen en tijden staan altijd vermeld op onze website. Check hiervoor de agenda op de homepagina. Deze trainingen zijn ook gratis en het is nodig om sportieve kleding aan te doen. Op de club ontvangt het kind de overige hockeymaterialen (bitje en sportsokken) voor de training. 

 

Wil het kind vervolgens echt lid worden en op hockey gaan? Dan kan dat zeker. Benader ons via de e-mail of in het echt bij de proeftraining. Wij regelen het daarna met de hockeyclub en met het Sportfonds. Dit betekent dat het Sportfonds de contributie betaalt als u aan de eisen voldoet die gelden voor de gemeente. Ook kunt u gratis hockeymateriaal van ons krijgen: van een hockeystick tot trainingsoutfit. Dit bieden we uiteraard aan als u op dit moment financiële ondersteuning nodig heeft, maar niet wanneer u het zelf kan betalen. 

Het nieuwe seizoen begint altijd in September. Het is vaak mogelijk om halverwege het seizoen in te stromen, dit regelen we met de hockeyclub zelf. 

Kom je in aanmerking? 

Wij gebruiken de eisen van de gemeente voor het Sportfonds om te kijken of het kind in aanmerking komt voor financiële hulp. Hiervoor kunnen we een persoonlijke afspraak maken. Wij kijken dan met u verder wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op om te kijken of uw kind in aanmerking komt.

WhatsApp Image 2022-02-07 at 14.59.44.jpeg
Screenshot 2022-05-31 200816.png
Screenshot 2022-05-31 200631.png
Voor basisscholen

Vrijwilliger Sophie

"Het geeft veel voldoening om te helpen. De kinderen die op de trainingen komen willen graag hockeyen. Er valt altijd wel iets te beleven en het is heel bijzonder om de verhalen te horen van kinderen die je normaal misschien niet zou tegenkomen". 

Voor basisscholen

Wilt u alle kinderen stimuleren om te sporten?

Stichting Hockey Voor Iedereen geeft gratis training op basisscholen voor kinderen. De clinics zijn volledig gratis voor zowel de basisschool als voor de kinderen. Eerst komen we langs om de onderbouw een gymles te geven over hockey. Hierbij verwachten we de aanwezigheid van een gymdocent voor de goede orde. De kinderen krijgen een flyer mee om zich op te geven voor een naschoolse clinic(s). Ook verwachten we van de school een mail met een nieuwsbrief (die wij hebben klaar staan) naar de ouders met informatie over de clinic(s).

Wij leveren trainers aan voor de clinic(s); hier hoeft geen gymdocent bij te zijn. Daarnaast delen wij na afloop inschrijfformulieren uit over de proeftrainingen op een hockeyclub dichtbij. Deze inschrijfformulieren worden ingeleverd bij de gymdocent en de aanmeldingen worden zo opnieuw aan ons teruggekoppeld. Wij leveren alle materialen voor de hockeyclinics

Komt u in aanmerking?

Wij gebruiken de database van de gemeente om onderzoek te doen naar buurten met gemiddeld lagere inkomens. Hier kiezen wij basisscholen uit die dichtbij een hockeyclub liggen. Dit doen we zodat de kinderen zich gemakkelijk kunnen aanmelden op de hockeyclub als ze dat leuk vinden. Neem contact met ons op om te kijken of uw basisschool in aanmerking komt.

Screenshot_20210520-110950_Instagram_edited_edited.jpg
Screenshot 2022-05-31 133531.png
IMG-20211030-WA0054.jpg
Voor hockeyclubs

Annelies van Male (Coördinator werving junioren hockeyclub Xenios)

De samenwerking met Hockey voor Iedereen is voor Xenios heel belangrijk, omdat HVI zich met veel passie inzet om hockey voor iedereen mogelijk te maken Zij doen dat op een rustige en fijne manier waardoor de betrokken kids en hun ouders zich snel op hun gemak voelen. Dit alles maakt de samenwerking heel bijzonder en waardevol!

Voor hockeyclubs

Wilt u alle kinderen gelijke kansen geven om te sporten?

 

Stichting Hockey Voor Iedereen geeft de mogelijkheid aan hockeyclubs om samen te werken waarbij wij helpen met het organiseren van een aantal gratis proeftrainingen. De club zelf regelt de trainers en de beschikbaarheid van het veld, wij als stichting nemen de materialen mee voor de kinderen en zorgen voor de aanvang van de ouders en kinderen op de club. De stichting kan een aantal proeftrainingen organiseren, voordat het inschrijfmoment voor de reguliere trainingen plaatsvindt. Hierbij kan de stichting helpen met het financieren van de contributie voor de deelnemende kinderen die voldoen aan de eisen van de gemeente voor het Sportfonds. Het is belangrijk dat de club een actieve rol speelt om de sfeer prettig te maken, bijvoorbeeld door een kan met limonade aan te bieden of een stuk fruit na de training te geven aan de kinderen. Bij de laatste proeftraining deelt de Stichting Hockey Voor Iedereen medailles uit aan de kinderen die mee hebben gedaan. Als een kind regulier lid is geworden, ondersteunen we waar nodig. Zo brengen we nieuwe materialen als het kind te groot is voor oude materialen en komen we zo nu en dan langs om te kijken hoe allemaal gaat. 

Komt u in aanmerking?

 

Wij gebruiken de database van de gemeente om onderzoek te doen naar buurten met gemiddeld lagere inkomens. Hier kiezen wij hockeyclubs uit die dichtbij deze buurten liggen. Het is belangrijk om dit te doen zodat de kinderen zelfstandig en gemakkelijk zich naar de club kunnen verplaatsen als ze lid worden. Neem contact met ons op om te kijken of uw hockeyclub in aanmerking komt.

Screenshot 2022-05-31 200406.png
WhatsApp Image 2022-02-07 at 14.55_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-02-07 at 14.54_edited.jpg
Donateurs en sponsoren

Vrijwilliger Yvette

"Hockey Voor Iedereen doet mij vooral denken aan verbinding en plezier. Het is leuk dat je kinderen iets nieuws mag leren. In het begin is het allemaal wat onwennig, je kent elkaar nog niet en veel kinderen hebben ook nog nooit gehockeyd. Eigenlijk is juist dit wat het zo leuk maakt. Terwijl je ze een nieuwe sport (hockey) leert, leer je ze ook beter kennen. Je gaat langs verschillende scholen, wat er weer voor zorgt dat je de buurt beter leert kennen".

Donateurs en sponsoren

Sporten is van groot belang. Terwijl de helft van de Nederlandse kinderen niet genoeg sport.

01

03

Lidmaatschap: een deel van de contributie wordt betaald door fondsen. Hierdoor kunnen ze na de vier gratis proeftrainingen doorstromen naar de reguliere training. Wij kunnen niet alles dekken met fondsen en zijn daarom ook afhankelijk van donaties.

Hockeyuitrusting: wij bieden goedkope hockeyuitrusting aan. Een tenue, sportschoenen, een stick, bitje en een bal: de uitrustig bestaat uit vele onderdelen die de sport duur maken.

Promotie: hiermee bereiken wij de kinderen die kunnen meedoen aan het programma. Denk hierbij aan flyers, posters en de kosten van de website. Door de stichting te adverteren kunnen we meer kinderen bereiken.

Helpt u mee om kinderen de mogelijkheid te geven om te sporten?

Het Nederlands Jeugdinstituut vertelt: "In iedere levensfase is het effectief om te bewegen, maar hoe vroeger in het leven aangeleerd wordt te bewegen, hoe langer er profijt is van de grote hoeveelheid gezondheidsvoordelen" (Kooijman et al., 2021). Sporten is dan ook belangrijk voor kinderen. Daarnaast legt het Nederlands Jeugdinsituut ook uit dat bewegen leidt tot meer zelfvertrouwen, meer sociale interactie en minder emotionele stemmingsstoornissen, waaronder minder depressieve symptomen, angst en stress. "Positieve gezondheidsresultaten worden met name geassocieerd met teamsporten, vanwege de sociale aard van deelname". (Kooijman et al., 2021). Het sporten in groepsverband is dus van groot belang. Wilt een kind hockeyen, dan kan dit lastig gemaakt worden door de hoge contributies die bij hockeyverenigingen de laatste jaren zijn toegenomen (Alles Over Sport, 2022). De kosten lopen hoog op met de jaarlijkse contributie en hockeymateriaal. "Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe" (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 2021).

 

Daarom zet Hockey Voor Iedereen zich in voor kinderen in Nederland die het niet breed hebben, maar wel willen hockeyen. (Team-)sporten zijn van groot belang. Hockey is een teamsport: je leert samenwerken, keuzes maken en omdat het een duursport is krijg je er een goede conditie van. Het houdt je gezond. Mentaal en fysiek. Daarom willen wij van hockey een sport maken waar iedereen zich welkom voelt en er plezier van kan hebben.

Stichting Hockey Voor Iedereen is afhankelijk van fondsen, subsidies en donateurs. We waarderen elke bijdrage, zowel groot als klein. Voor donaties kan u meedoen aan deze crowdfunding: (onze link waar je kan doneren). Wanneer u bij een fonds of gemeente werkt en interesse hebt om ons te steunen, neem contact met ons op via de e-mailadres hockeyvooriedereen@gmail.com

(Zie bronnen onderaan)

Bronnen tekst

Alles Over Sport. (2022, 7 januari). Contributiemonitor door de jaren heen: de belangrijkste conclusies. Allesoversport.nl. Geraadpleegd op 15 mei 2022, van https://www.allesoversport.nl/thema/beleid/contributiemonitor-door-de-jaren-heen-de-belangrijkste-conclusies/

Kooijman, R., Vlaardingenbroek, S., Balledux, M., & Kraak, A. (2021, februari). Het belang van sporten in groepsverband: voor jeugd en jongvolwassenen. Nederlands Jeugdinstituut. Geraadpleegd op 15 maart 2022, van https://www.nji.nl/sites/default/files/2021-06/Het-belang-van-sporten-in-groepsverband-voor-jeugd-en-jongvolwassenen.pdf

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (2021, 10 maart). Sporten en bewegen voor kinderen. Sport en bewegen | Rijksoverheid.nl. Geraadpleegd op 15 mei 2022, van https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sport-en-bewegen/sporten-en-bewegen-voor-kinderen

Wat doen wij met
de donaties?

02

 Doneer geld 

via onze GoFundMe-pagina.

contacteer ons via de contactpagina.

contacteer ons via de contactpagina.

Dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Hoe kan je doneren?

 Doneer hockeyspullen 

 Sponsor HVI 

Screenshot 2022-05-31 200659.png
Screenshot 2022-05-31 200731.png
Voor vrijwilligers

Vrijwilliger Mo

"Ik geef al sinds jonge leeftijd training aan kinderen van alle leeftijden, maar een training geven met Hockey Voor Iedereen was een totaal andere ervaring. Dit begint al door allereerst sticks, hockeysokken en scheenbeschermers te passen met de kids. Het geeft ontzettende voldoening om kinderen een kans te geven die ze anders niet hadden gekregen!". 

Voor vrijwilligers

Wil je kinderen hockeyles geven en ervaring opdoen als vrijwilliger?

Stichting Hockey Voor Iedereen biedt verschillende vrijwilligersbaantjes aan. Hockeyclinics geven op basisscholen, trainingen op hockeyclubs of de wijken in met pleintjeshockey. Wil je meer verantwoordelijkheid? Word dan onze nieuwe projectmanager en manage de projecten van A tot Z: uiteraard onder onze begeleiding. Daarnaast zitten er ook baantjes bij waar je geen hockey-ervaring voor nodig hebt. Ideaal als je dus vrijwilligerservaring wilt of met een stichting wilt meelopen om te kijken hoe alles werkt.

Wij kijken graag naar jouw behoeftes en waar onze gemeenschappelijke doelen liggen. Stuur ons een berichtje via de contactpagina en wij nemen contact met jou op voor een vrijwilligersbaantje op maat!

Screenshot 2022-05-31 202400_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-02-07 at 14.54_edited.jpg
bottom of page